Workshop

Stuur een e-mail naar info@marijkederese.be om mijn Nieuwsbrief te ontvangen

DE GROTE VROUW

thuiskomen in de kracht, wijsheid en gratie van je vrouwelijke essentie

Een vrouw in contact met haar essentie -haar levenskracht- raakt iedereen aan met gouden vingers, alsof ze haar omgeving kan upgraden. Zo heelt ze niet alleen zichzelf maar ook anderen.

  Elke vrouw is in wezen krachtig. Niemand kan onze kracht afnemen.

Soms geven we onze kracht zelf weg en voelen we ons uitgeput, leeg, …
Vaak hebben we als vrouwen niet geleerd om onze kracht aan onszelf en aan ons lichaam te verbinden en  komen we mannelijk of hard over.
Heel vaak beseffen we maar half hoeveel echte vrouwenkracht binnenin ons zetelt.

In de strijd om meer gelijkheid en macht hebben vrouwen een mannelijk-er rol opgenomen.

Vaak hebben we ons afgesloten voor onze zachtheid, onze sensualiteit en onze emoties. Bijgevolg ook voor onze vrouwelijke essentie/kracht. Vrouwen sluiten hun emoties af om verschillende redenen:
»         door ons te veel zorgen over anderen te maken
»         doordat we iets ingrijpends hebben meegemaakt
»         door hard te werken/studeren om iets te bereiken.

Tijdens deze lessenreeks leer je hoe je kracht én vrouwelijkheid kan verbinden. Deze reeksen helpen je om je los te maken van uitputtende ‘to-do-lijstjes’/ van een gevoel van depressie/ van het gevoel van overspoeld te worden door alles uit de buitenwereld… Je groeit in zelfvertrouwen en je leert je intuïtie te volgen. Je opent je hart voor jezelf en anderen en dat zal je ook merken aan de diepgang van je contacten met anderen.

Je zal meer vrijheid en plezier ervaren. Je zal minder moeten trekken en duwen, minder moeten werkenwerkenwerken voor de belangrijke dingen in je leven. Alles loopt moeitelozer. Je gaat gezonde  grenzen stellen, met bezieling je passie naleven en respectvol zijn naar jezelf. Je ervaart je als authentiek en trouw aan wie je in wezen bent.

Vrouwelijke Essentie = Vrouwelijke Aantrekkingskracht

Een vrouw die leeft vanuit het contact met haar vrouwelijke essentie verbindt zich met de antwoorden voor háár leven. Hierdoor gaat ze op haar eigen unieke manier oplichten en wordt ze een magneet voor wat echt bij haar past. Vrouwelijke essentie maakt haar aantrekkelijk, ze straalt, ze is creatief, ze is sensueel en ze staat met haar beide voeten op de grond. Een grote vrouw dus.

Vrouwenlichaam = Vrouwenwijsheid

Ik creëer een fijne en veilige ruimte. Wekelijks gaan we dieper in op één specifieke oefening: dat kan een fysieke oefening zijn, een energetische oefening of een oefening rond de relatie met je seksualiteit/sensualiteit. In de oefeningen maken we de vrouwenenergie wakker zodat we ze kunnen transformeren tot creativiteit, tot vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de kracht om je talenten aan de wereld te geven, sensualiteit en heldere inzichten.
Elke week herhalen we ook een diepgaande bewegingsmeditatie op muziek die ons in contact brengt met onze essentie en onze kracht. We (be)zoeken, verkennen, eren de innerlijke plek waar we in contact komen met plezier en sensualiteit. En we maken ook ruimte voor de pijn en voor wat geheeld wil worden. Wie heelt wordt meer heel, dus meer vrouw, meer jij! Voor alle duidelijkheid: we houden onze kleren aan bij alle oefeningen.

Onze essentie heeft ook daadwerkelijk een fysieke plek in ons lichaam. In het hart van ons vrouwelijke lichaam, in onze vrouwenschoot huist de essentie waaraan deze hele website is gewijd.

Door het geheel van oefeningen in elke les vergroten we ons lichaamsbewustzijn, het contact met ons eigen lichaam als bron van onze wijsheid. Elke oefening draagt op een andere manier bij om de eigen vrouwelijke energie in het lichaam te leren volgen.

Wilde vrouw, Koningin, Muze, Oermoeder, Engel, Diva, …

Door vrouwen samen te brengen laten we ons verbazen, verwonderen en ontroeren door alle vrouwen en alle kwaliteiten die ‘in onszelf leven’. Je krijgt ook de kans om de geschenken van andere vrouwen te leren zien en waarderen. Door de wijsheid van andere vrouwen te herkennen en erkennen, krijg je zelf meer licht en inzicht om jouw unieke plek te vinden.

Vrouwelijkheid en Mannelijkheid in balans »Yin + Yang = Magie

Via eenvoudige oefeningen leren we de vrouwelijke energiestroom verbinden met wat mannelijk is in ons en rondom ons waardoor je met meer gemak en plezier in het leven komt te staan. Als vrouwelijkheid en mannelijkheid in balans komen ontstaat een soort magie: dingen lopen moeitelozer, je ervaart meer vreugde, minder angst en controle.

Voor elke vrouw die …

»        tussen 18 en 88 jaar is
»        een diep gevoel van zelfvertrouwen wil opbouwen
»        de stemmetjes binnenin die altijd kritiek hebben op wat je doet, wil laten zwijgen
»        wil weten hoe je het twijfelen aan jezelf kan doen stoppen
»        wil geloven in wat ze kan en niet telkens het gevoel hebben dat de anderen beter zijn
»        wil weten wat ze écht wilt
»        zich niet beter moet voordoen dan ze is; zichzelf aanvaardt
»        niet al haar energie wil steken in controle en anderen controleren
»        haar intuïtie wil leren waarderen en gebruiken
»        angst, verdriet, kwaadheid,… wil leren voelen zonder dat het je onderuit haalt
»        haar  hoofd wil leren stilzetten/ wil stoppen met denken en piekeren
»        haar angsten wil beheersen/faalangst op een diep niveau wil aanpakken
»        meer energie wil hebben en minder moe zijn
»        het speelse blije kind in zichzelf wil kunnen voelen
»        positieve aandacht van anderen willen leren toelaten

Waarom ik dit werk zo diep in mijn hart draag en zo graag doe

Zelf heb ik altijd een grote voeling gehad  met vrouwenpijn over de generaties heen, aangescherpt door wat ik zag en las in verhalen, boeken, films…  en door mijn opleiding familie-opstellingen.
De vraag die zich hierdoor aftekende was: “Hoe kunnen we als vrouwen leren omgaan met de plussen en de minnen van het leven op een manier die ons niet berooft van onze vreugde? Hoe gaan we om met stress, druk en pijn op een manier die ons innerlijk vuur niet tempert? En waarbij we een inspiratiebron kunnen zijn in kracht voor ‘onze dochters’ = alle vrouwen die na ons komen.”
Ik heb mijn antwoorden gevonden in vele cursussen maar de impact en de diepe eenvoud van The Art of Feminine Presence™ heeft me het diepst geraakt en me het verst gebracht.

Final AFP logo
Omdat mijn eigen vragen groot waren en de oefeningen hierin om de antwoorden te vinden heel eenvoudig en voor iedereen toepasbaar.
Omdat ik telkens weer ervaar dat de oefeningen de kracht in zich dragen om de vele groeipaden die vrouwen al afgelegd hebben in therapie, meditatie, lectuur, inzichten, … te synthetiseren, alsof de puzzel in mekaar valt.

Mijn verhaal

Hoewel ik vanuit mijn persoonlijke geschiedenis heel erg verbonden was met vrouwenpijn en vrouwenverdriet voelde ik me nooit echt ‘vrouw’ van binnenuit. Altijd was er een soort gemis. Gemis aan diepgang, aan verbinding, aan vrijheid en aan een authentieke diepe vreugde. Een gevoel van eenzaamheid en wanhoop soms. En de pijn van me los te maken van mijn vrouwelijke kracht om te passen in het mannelijke model.

Ik wilde óók zelfvertrouwen kunnen voelen, die vrouwelijke levensenergie voelen stromen, oplichten en stralen, ik wilde óók gezien worden. Ik wilde het gemis begrijpen en weten wat ik precies miste.

Ik ben op een leerpad terecht gekomen waar ik online cursussen volgde, boeken las, en actief op zoek ging naar een aanbod om over vrouw-zijn te leren. De cursussen die op mij persoonlijk de grootste impact hadden waren de cursussen waar we de vrouwen-kennis via het lichaam gingen benaderen, waar we wijsheid zowel gingen zoeken via het lichaam als verankeren via het lichaam.

Wat ik vandaag breng heeft me in mijn lichaam gebracht, heeft me mijn diepgang leren kennen, heeft me handvaten gegeven om vol zelfvertrouwen in de wereld te staan in welke situatie dan ook, heeft me verbonden met mijn lichaam, met de wereld en op een diepere manier met de mensen rondom mij. Heeft me meer verbonden met alle vrouwen rondom mij; niet alleen in hun pijn en zwaarte maar ook vooral in hun kracht en kwetsbaarheid. Het heeft mijn mededogen vergroot: anderen nog meer aanvaarden zoals ze zijn maar ook lief zijn voor mezelf, voor alle stukken in mezelf. Ik vertrouw op mijn vrouwelijke wijsheid en verbindt ze met mijn mannelijke talenten om mooie dingen in de wereld te zetten.

Een gedachte over “Workshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s